3/2/08

Çin Yemeği Balık Rulosu



Balık menüsü ile gidiyoruz iki haftadır, sağlıklı beslenmek için beyaz et.. Balığın yanında bir beyaz daha gider diyenlere buradan söylüyoruz o sağıksız biz tavsiye etmiyoruz :)

Malzemeler

100 gram tatlı su balığı
30 gram bambu filizi( Metro gibi büyük marketlerden temin edilebilir)
25 gram mantar
30 gram taze soğan
1 yumurta beyazı
1.5 yemek kaşığı kuru mısır nişastası
Yarım çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı tavuk bulyon
1.5 yemek kaşığı ıslatılmış mısır nişastası
2 çay kaşığı yağ
6 yemek kaşığı su

Yapılışı: (1) Balığın kafasını, kuyruğunu ve kılçıklarını ayırın. Balığın deri kısmı alta gelecek şekilde kesme tahtasının üzerine koyun ve 3 cm uzunlukta 6 mm genişlikte filetolar şeklinde kesiniz. Balığı yumurta beyazı, 1/3 çay kaşığı tuz, 1/8 çay kaşığı tavuk bulyon, 1.5 yemek kaşığı mısır nişastasından oluşan hamura bulayın.

(2) Bambu filizini, mantarı ve yeşil soğanı 3 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesin. Balık filetolarını yatay şekilde kesme tahtasının üzerine koyup, hazırlanmış olan bambu filizi, yeşil soğan ve mantar şeritlerini rulo olacak şekilde sarın. Ruloları tabak üzerine koyup 1 çaykaşığı yağı üzerine serpip su kaynama noktasına ulaştıktan sonra 5 dakika buharda pişirin.

(3) Buharda pişirilmiş balık rulolarını tabağa koyun. Tavayı ısıtın, 1.5 yemek kaşığı yağı, 1/6 çaykaşığı tuzu, 1/8 çay kaşığı tavuk bulyonu ve 6 yemek kaşığı suyu ekleyin. Sos kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı ıslatılmış mısır nişastasını ekleyin. Sosu balığın üzerine ekleyin.

Özelliği: Yemek beyaz renkli olarak gözükür, manolya çiçeğine benzer.

Tadı: Lezzetli ve yumuşak

Kaynak : Çin Kültür Merkezi

KONU İLE İLGİLİ DİĞER YAZILAR

Kasımpatı Şeklinde Kızarmış Balık

Çinlilerin Yeni Yıl Yemeği Çin Mantısı (Jiao zi)

ÇİN MUTFAĞI

Çin Mutfağına Genel Bakış ve 8 Büyük Çin Mutfağı

0 yorum: