2/26/08

Kasımpatı Şeklinde Kızarmış Balık



Bu hafta yemeğimiz bu arkadaşlar idare edicez artık.

Malzemeler:

1 Adet Tatlısu Balığı (Yaklaşık 350 gram)
4 gram (2/3 çay kaşığı) tuz
150 gram şeker (12 yemek kaşığı)
6 yemek kaşığı ketçup
4 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı su
200 gram mısır nişastası
1 yemek kaşığı sulandırılmış mısır nişastası
2 çay kaşığı susam yağı
8 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: (1) Öncelikle balığın başını, kuyruğunu kesin; kılçıklarını sıyırarak iki parça et elde edin. Deri kısmı alta gelecek şekilde kesme tahtasının üzerine yerleştirin. Eti çapraz şekilde herbiri arasında yaklaşık 6 mm mesafe kalacak şekilde kesin. Her dört kesikte bir balığı ayırın. Balığı 90 derece çevirip dikey olarak 6 şar mm aralıklı elmas şekli alacak şekilde kesiniz. Balığın üzerine kuru mısır nişastasını serpin ve fazlalıkları silkeleyin.

(2) Sıvı yağı tavaya koyun ve 200 dereceye kadar yağı ısıtın. Altın sarısı rengini alana kadar balık parçalarını pişirin. Kızarmış balığı bir tabağa koyun. Şimdi tavadaki yağı 1.5 yemek kaşığı kalana kadar dökün. Tavada kalan yağa su, şeker, ketçup ve tuz katarak karıştırın. Sos kaynamaya başladığında biraz katılaşması için sirkeyi ve ıslatılmış nişastayı ekleyin. Susam yağını ekler eklemez sosu tabakta duran balığın üzerine dökün.

Özelliği: Pişirlidiğinde balık altın sarısı renginde ve kasımpatı şeklinde olur.

Tadı: Gevrek, tatlı

Kaynak : Çin Kültür Merkezi

KONU İLE İLGİLİ DİĞER YAZILAR

Çinlilerin Yeni Yıl Yemeği Çin Mantısı (Jiao zi)

ÇİN MUTFAĞI

Çin Mutfağına Genel Bakış ve 8 Büyük Çin Mutfağı

0 yorum: