2/18/08

Kanton Fuarına Katılmalımıyım ?


Türkiyeden her fuar dönemi 4000 ile 5000 kişinin ziyaret etmiş olduğu kanton fuarına katılmalımısınız? 102. kanton fuarında blogumda yaptığım anketin sonuçlarına burdan ulaşabilirsiniz.

Eğer Çin'de satıcı yada alıcı olmak istiyorsanız Kanton fuarına katılmalısınız. Çinde iş yapmanın 10 kuralı yazısının 2. maddesinde Shanghai Türk Ticaret Ateşesi M.Göktuğ Bayrı şunu diyor "Çin pazarında sabretmeden, para harcamadan para kazanmak yok. Avukatınız dışında tercümanınıza para ödeyeceksiniz, fuarlara para ödeyeceksiniz. Kendinizi güvene alacaksınız." Peki sadece Çin pazarına girmek için çin ile iş yapmak için Kanton fuarı yeterli mi? bence tek başına yeterli değil. Kanton fuarına katıan şirketlerin çoğu ticari firmalar asıl üreticilerin bir çoğu katılamıyor, asıl üreticilere ulaşmak için diğer fuarlara da katılmalısınız.
Çinde iş yapmanın 10 kuralı yazısının 9. ve 10. maddesinde Shanghai Türk Ticaret Ateşesi M.Göktuğ Bayrı şunu diyor; "Çinli gelip malı almaz. Malı Çinlinin ayağına götüreceksiniz. Bu nedenle bıkmadan usanmadan Çin’de yapılan fuarlara katılacaksınız. Çinli ürünü görmeden dokunmadan almak istemiyor."

0 yorum: