2/28/08

PEKİN HAVAALANI TERMİNAL 3 HİZMETE AÇILDI

Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları için tasarlanan en önemli inşaat projelerinden biri olan Pekin Başkent Uluslararası Havaalanı Terminal 3 ‘ün ilk iki bölümü dört yıllık bir inşaa süresinden sonra 29 Şubat ve 26 Mart’ta kullanıma açılacaktır.
Terminal 3 üç C,D ve E olamk üzere toplamda 1,000,000 metre karelik bir alandan oluşmaktadır. Salon C iç hatlar ve dış hatlar check-in, iç hatlar gidiş ve iç ve dış hatlar bagaj alım için hizmet vermektedir. Salon D geçici olarak Olimpiyat ve Paralympic Oyunları süresince charter uçuşlar için hizmet verecektir. Salon E ise dış hat gidiş ve gelişler için kullanılacaktır.
Havaalanının yeni düzenlemesi için aşağıdaki bilgiler seyahatinizin konforlu geçmesi için yararlı olacaktır.





1. Taşınma Planı
a) 29 Şubat 2008,0:00, Birinci kısıma taşınanlar
Shandong Havayolları(SC), Sichuan Havayolları (3U), Qantas Havayolları (QF), Qatar Havayolları ( QR), British Airways (BA) ve El Israel Havayolları (LY).

b) 26 Mart 2008,0:00, İkinci kısıma taşınanlar
Air China (CA), Scandinavian Airlines (SK), Austrian Airlines (OS), Deutsche Lufthansa (LH), Asiana Airlines (OZ), Air Canada (AC), United Airlines ( UA), All Nippon Airways (NH), Thai Airways (TG), Singapore Airlines (SQ), Finnair (AY), Cathay Pacific Airways (CX), Japan Airlines (JL), Dragonair(KA), Türk Hava Yolları (TK), Emirates (EK), Air Macau (NX), S7 Airlines (S7) VE Egypt Air (MS).

2. Uçuş Tarifesi
Yukardaki uçuşlar Çin Sivil Hava Taşımacılığı Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmış olan tarifeye göre hazırlanmıştır. Bu tarihlerde uçuşlarda olacak herhangi bir değişiklik Terminal 2 ‘de veyaher havayolunun kendisince duyurulacaktır.

3. Yer Hizmetleri
a) Yolcular Xidan, Pekin tren istasyonu, Gongzhufen, Fangzhuang, Zhongguancun ve Wangjing ‘den Terminal 3 için havaalanı shuttlelarına binebilirler.
Shuttle kullanmayacaklar için; Terminal 3’e ulaşmak için havaalanı çevreyolundan güney şeriti kullabiirler.
b) Terminal 1,2 ve 3 arasında yocular için özel bir yol ve taşıtlar olacaktır.
c) Havaalanı 2. çevreyolu, Havaalanı güney şeridi ve metro bağlantıları inşaat halindedir; bitimine yakın yetkililer tarafından kullanıma açılacağı zaman ilan edilecektir.

Haber Çin kültür merkezin sitesinden açılmadan önce yapılan haberin içeriğidir. Terminal 3 şuan da kullanıma başlamıştır chinadaily nin haberidir.

0 yorum: