Çinliler yeni yılda yapmış oldukları mantı. Orta asyadaki Türklerin yapmış olduğu mantı ile aynı şekil. Peki kayseri mantısından farkı ne bu Çin mantısının ? Boyutları biraz büyük o kadar :)
Malzemeler
400 g un
300 g kıyma
1 kaşık tuz
100 g taze soğan ( kıyılmış )
2 çay kaşığı zencefil
Yapılışı
(1) Unu 100 ml su ile karıştırıp hamur haline getirin ve yumuşayana kadar yoğurun, daha sonra dinlenmesi için 30 dakika kadar bekletin.
(2) İçi hazırlamak için kıymaya 200ml su ve biraz tuz koyup karıştırın. Daha sonra kıyılmış soğanları ekleyip robottan geçirin ve 100 parçaya bölün.
(3) Hamuru dört parçaya ayırıp uzun rulolar yapın ve her birini 25 parçaya bölün ve her birini inceltip ( resim 1) içlerine karışımı koyup resim 2-3’deki gibi hamuru kapatın.
(4) 2 litre suyu geniş bir tencerede kaynatın ve hamurların yarısını boşaltıp şekil 4’deki gibi hafif hafif karıştırın ve bir taşım kaynatın. Kaynayınca üzerine soğuk su koyup yine kaynatın ve bu işlemi 2 kez daha yapın ta ki hamurlar su yüzeyine çıkana kadar. Bu işlemleri kalan hamur için de uygulayın ve servis yapın.
Hello world!
-
Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then
start writing!
2 years ago
0 yorum:
Post a Comment