2/29/08

Çin'de Hukuk

Jing shang hoca ile ders işlerken bir kelime geçiyor hukuk ile alakalı, tabi buna benzer kelimeleride hocamız gösteriyor. Sınıfımızda geleceğin avukat adaylarından Gökhan var, hocamıza bir soru soruyor.

- Hocam Çin’de hukuk nasıl ?
- Aldığımız cevap ilginç gerek yok
- Neden hocam
- Suç işlemişsen suçlusun cezalandırılırsın, suçlu değilsen suçlu değilsindir dedi

Anladığımız kadarı ile itiraz etme gibi bir nedeniniz yok. Eğer suçlu derlerse suçlusun cezanı çekeceksin. Çin polisine karşı gelme gibi bir lüksünde yok öperler adamı. Sınıfta birde baş komiser var aynı yetkileri kendisi de istiyor. Özledim sizi be, Özay abi, Murat abi, Fatih, Gökhan, Fuat abi..

Çin Sosyal Bilimler Akademisi Hukuk Enstitüsü araştırmacılarından Prof. Chang Jiwen Çin’de hukuk devleti inşası adlı beyaz kitabı dün piyasalara çıkmış, Çin’de hukuk ile araştırmalar yapan Gökhan kardeşime duyurulur.

Yaklaşık 29 bin kelime içeren beyaz kitap, "Sosyalist Hukuk Devleti İnşası Süreci", "Çin'e Özgü Yasama ve Hukuk Sistemi", "İnsan Haklarını Saygıyla Koruyan Hukuk Devleti" ve "Hukuk Devleti İnşası Alanındaki Uluslararası Temas ve İşbirliği" de dahil olmak üzere çeşitli bölümlerden oluşuyormuş.

0 yorum: