3/16/08

Türkiye'de PKK Çin'de Dalai Lama

Çin'in ünlü haber ajansı xinhua tarafından dün Tibet olayları hakkında açıklama yapıldı. "Dalay Lama Grubu'nun Tibet'in toplumsal istikrarını bozma girişimleri başarısızlığa mahkûmdur" adlı bir yazı yayınlıyan xinhua yazıda aşağıdaki ifadelere yer verdi.

Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lasa'da çok az sayıda kişinin 10-14 Mart günleri arasında kundaklama gibi sabotaj eylemlerinde bulunarak toplumsal düzeni baltaladığı, vatandaşların can ve mal güvenliğine ciddi zarar verdiği hatırlatılan yazıda, özerk bölge yönetiminin yasalara göre yaptığı etkili müdahale sonucunda bölgede yeniden düzen ve sükûnet sağlandığı belirtildi.

Yazıda, kesin olmayan istatistiklere göre, şiddet olayları sırasında üçü okul 22 bina ile onlarca sivil taşıt ve polis aracının ateşe verildiğine, 10 masum kişinin yanarak öldüğüne, ikisi ağır 12 polis ve askerin yaralandığına dikkat çekildi.

Yazıda, bu sabotaj eylemlerinin yurt dışında faaliyet gösteren Dalay Lama Grubu tarafından planlanıp yönetildiğini gösteren kesin kanıtlar bulunduğu kaydedildi. Tibet'in Çin'in bölünmez bir parçası olmasının uluslararası toplumda genel kabul gören bir gerçek olduğuna işaret edilen yazıda, Dalay Lama Grubu'nun Tibet'teki huzur ve uyumu bozma girişimlerinin halktan destek görmeyeceği ve kesinlikle başarısızlığa mahkûm olduğu vurgulandı.

0 yorum: