3/20/08

Çin'de Sigara Yasağı

Beijing Belediyesi'ne bağlı internet sitesinde Beijing kentinin umumi yerlerinde sigara içilmesinin yasaklanmasıyla ilgili yeni bir yönetmelik, yayınlandı. Bu yönetmelik uyarınca sigara içilmesi yasaklanan yerlerin kapsamı genişletildi. Yönetmelikte ilk defa stadyumlar ve spor alanları ile sağlığı geliştirme salonlarının içinde ve dışında sigara içilmesinin yasaklanması gerektiği ve ilk defa lokanta ve otel gibi umumi yerlerde sigara kullanımının yasaklanması talep edildi. Ayrıca sigara kullanımı yasaklanan umumi yerlerde sigara içenlere 50 yuan para cezası verilmesi istendi.

Söz konusu yönetmelik, önümüzdeki Mayıs ayının sonuna kadar resmen uygulamaya konacak. Beijing Belediyesi'nin sağlık işlerinden sorumlu bir yetkilisi 2008 Olimpiyat Oyunları'nı, sigara yasaklanma çalışmalarının ilerletilmesi için bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

Bu yönetmelik, Beijinglilerin ilgisini çekti. Çok sayıda Beijingli, bunu desteklediklerini belirtti ve sigarayı yasaklamanın, insanların sağlığına yararlı olduğu gibi, düzenlenecek Beijing Olimpiyat Oyunları için iyi, sağlıklı toplumsal ortam yaratılmasına da yardımcı olacağını ifade etti.

Fotoğraf buradan alınmıştır.

0 yorum: