3/6/08

Çin Basınında ve Çin'de Fenerbahçe

Çin basınından Fenerbahçeye yoğun ilgi, Sevilla maçından önce Çinde haber yapan tüm ajanslar maç'a 6 saat kala okurlarına bu büyük maçı duyurdu. Maçtan sonra girilen haberler de Fenerbahçe'nin ilk 10 dakika da 2-0 mağlup olduğunu daha sonra maçı nasıl uzatmalara götürdüğünü ve kaleci Volkanın müthiş kurtarışlarını anlatarak Fenerbahçemizi övmüştür.

Şu resimde gördüğünüz benim Çinli kız arkadaşım kendisi futboldan hoşlanmıyor, youtube den attığım bir video'yu izledikten sonra kendisini nianqin fenerbahçeli (genç fenerbahçeli) olarak adlandırıyor. Normal de futbol izlemiyor benim lig TV üyelik şifremle girip Fenerbahçenin gollerini izliyor, Fenerbahçenin şampiyonlar ligi maçlarının videolarını youtube den izliyor. Bir hayalimiz var gerçekleşmesini umuyoruz, Fenerbahçe şampiyon olduğu takdir de beraber Çin settine Fenerbahçenin bayrağını asacağız. Tabi onun bir kaç isteği daha var FB forması ve GFB t-shirti istiyor, Aziz baba bana forma versene versene... Çinde fenerium bile açarız bu gidişle :)

Chinadaily nin ingilizce sayfasın'dan Fenerbahçe Sevilla maçı yorumu;

"In contrast, their Spanish Primera Liga rivals Sevilla made a dramatic exit after taking a 2-0 lead against Fenerbahce in the opening 10 minutes through a pair of howlers by goalkeeper Volkan Demirel.

The keeper let in long-range efforts by Daniel Alves and Seydou Keita but turned hero when he denied Julien Escude, Enzo Maresca and finally Alves in the penalty shootout.

Goals by Brazilian striker Deivid either side of Frederic Kanoute's effort had made it 3-2 to Sevilla at the end of regular and extra time to tie the score 5-5 on aggregate and force a thrilling climax."

0 yorum: