3/13/08

Pekin Olimpiyat Meşalesi İstanbulda

3 Nisan 2008 günü İstanbul'dan geçecek 2008 Beijing Olimpiyat Meşalesi Koşusu'nun tanıtım toplantısı 12 Mart 2008 Çarşamba günü Olimpiyatevi'nde yapıldı.

Türkiye'nin spordan sorumlu devlet bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Olimpiyat Meşale Koşusu Proje Koordinatörü Yalçın Aksoy'un katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, meşaleyi taşıyacaklar arasında yer alan sanatçı Mirkelam ve diğer isimlerin bir bölümü de hazır bulundu.

2008 Beijing Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu, tüm dünyada 22 bin meşale taşıyıcısının yardımıyla, 130 günde beş kıtayı dolaşarak 137 bin kilometre yol kat edecek.

25 Mart 2008 tarihinde Yunanistan'ın Olimpia şehrinde yakılacak olan 2008 Olimpiyat Meşalesi, 31 Mart'ta Beijing'e varacak ve ardından Almaata kenti üzerinden 3 Nisan 2008 tarihinde İstanbul'dan geçecek. Tüm dünya insanlarına dostluğu, barışı ve saygının simgesini götürmeyi amaçlayan meşale koşusunun rotası tarihi İpek Yolu'ndan esinlenerek oluşturuldu. Koşunun ikinci ayağı olan İstanbul'daki parkur Sultanahmet Meydanı'ndan başlayarak Taksim'de son bulacak. 80 meşale taşıyıcısı tarafından taşınacak meşalenin final noktası olan Taksim Meydanı'nda düzenlenecek Athena konseriyle kutlamalar sona erecek.

Beni çağırmadıklarından kınıyorum :(

Kaynak: cri.cn

0 yorum: