3/4/08

Çin Malı Hediyelik Eşyaların Dünya Piyasasındaki Payı % 60

Çin'de üretilen hediyelik eşyaların dünya pazarındaki payı yüzde 60'ı geçti. Olimpiyat Oyunları'nın yaklaşmasıyla birlikte, Çin'deki hediyelik pazarı, az rastlanan gelişme fırsatıyla karşılaştı.

20 Mart'ta açılacak "6. Çin Uluslararası Hediyelik ve Ev Eşyaları Sergisi" kapsamında düzenlenen basın toplantısından edinilen bilgilere göre, son yıllarda hediyelik eşya ihracatı giderek arttı. Avrupa ve Amerika'daki mağazalar ile çokuluslu süpermarket zincirlerinin siparişleri Çin'e yöneldi. Böylece hediyelik eşya sektöründe yılda ortalama üretim değerindeki artış oranı yüzde 12'yi geçti. Çin Hafif Sanayi Ortak Derneği'nin istatistiklerine göre, 2006 yılında hediyelik eşya sektöründe üretim değeri 200 milyar yuana yaklaştı.

Şu anda hediyelik eşya sektöründeki işletmelerin sayısı 100 bini geçti. Bunların çoğunluğunu özel işletme oluşturuyor. Büyük ölçekli hediyelik eşya işletmelerinin yıllık üretim değeri 2 milyar yuana geçti.

Söz konusu fuarı düzenleyen tarafın yöneticilerinin verdikleri bilgilere göre, Olimpiyat Oyunları adımının yaklaşmasıyla birlikte giderek daha çok kişi, Olimpiyat Oyunları unsuru içeren ve özel kültür ve saklanma değeri bulunan hediyeleri tercih ediyor. Düzenlenecek olan fuara katılanların sayısının rekor düzeye ulaşması bekleniyor. 25 Şubat'a kadar kayıtlı ziyaretçilerin sayısı 6 bini geçti. Fuara 400'den fazla üreticinin getireceği 10 binlerce son ürünleri sergilenecek.

Kaynak:cri.cn

0 yorum: