3/3/08

Shanxi Usulü Dana Kavurma



Sıkıldık balık yemekten biraz da et yemek lazım :)

Malzemeler

400 g yağsız dana eti
yarım çay bardağı soya sosu
bir çay bardağı suda ezilmiş 4 yemek kaşığı mısır unu
100 g kıyılmış taze soğan
100 ml susam yağı
yarım kilo rezene tohumu
100 ml tavuk suyu
iki çay kaşığı pirinç rakısı
bir tutam zencefil

Yapılışı:

(1) eti küçük küçük doğrayın. soya sosu ve kıyılmış taze soğanla karıştırın. su-mısır unu karışımını da ekleyin.

(2) susam yağını ateşte kızdırıp rezene tohumlarını ekleyin. yağ iyice kızdıktan sonra eti ekleyin. pişene kadar karıştırın. et suyunu ve pirinç rakısını ekleyin. bikaç dakika kaynatın ve son olarak zencefili ekleyerek servise hazır edin.

Kaynak: Çin Kültür Merkezi

0 yorum: