3/3/08

Pekin'de Son Surat Olimpiyat Hazırlığı

2008 olimpiyatlarının yapılacağı Çin'in başkenti Beijing (pekin)'de son surat hazırlıklar devam ediyor. 2. el pazarının yan tarafındaki boş alana kurulacak otopark şehrin en büyük otopark olma özelliğini taşıyor.

Benim ilgimi ise değişik bir nokta çekiyor, İstanbul'da da son zamanlarda bir çok otopark yapılıyor. Yanlarından geçerken hepsinin betonerme olması dikkatimi, Çin'deki otopark ise çelikten yapılıyor. Evet o yetmeyip yenisi yapılmaya kalktığında otopark tekrardan yıkılır ve onca emek malzeme çöpe gider ama çelik yıksanız bile çelik çeliktir tekrardan kullanabilirsiniz.

Ne alakası var, kim yıkmak için bir yapı inşa eder demeyin, İstanbul'da yaşıyoruz ve İstanbulda bu köprüler her 15 yılda bir yıkılıyor yenisi yapılıyor. Peki bunlar çelikten olsa yıksanız yeni düzenlemeler yapsanız bile eski çelik kullanılır. Yani israf yapmamış oluruz.

Çok mu cimriyim ne :)

1 yorum:

Cem Akkılıç said...

Blogunuz çok güzel ve başarılı tebrik ederim.Yazılarınızı sürekli takip ediyorum takip ediyorum.Şimdi izin verirseniz dikkatinizi insani bir göreve çekmek istiyorum.
Gelin blogunuza bir kampanya ekleyelim.

Dünyada her 3 saniyede bir insan ölüyor açlıktan ve bunların büyük çoğunluğu henüz çocuk.Artık onlar için bir kampanya var!Tamamen ücretsiz!

Sizde bu kampanyayı yayınlayarak hem ziyaretçilerinizi arttırın hemde faydalı işlerinize önemli bir halka ekleyin.

Bu kampanya nedir?

Birleşmiş Milletlerin Açlık Sitesine Girin.

Orada Göreceğiniz Sarı Düğmeye Tıklayın.Dünyanın Herhangi bir Yerinde Aç Bir insan Yiyecek Alıyor. Size Hiçbir Maliyeti Yok, Yiyeceğin Parası Reklam Logolarını Görmeniz ile Reklam Yapan Sponsorlar Tarafından Ödeniyor,Tüm Yapacağınız Bu Siteye Girmek ve Yiyecek Bağışla Help Feed The Hungry) Düğmesine TIKLAMAK. Bir Saniye Sürüyor, Günde Sadece Bir Kere Bağışta Bulunabiliyorsunuz.Ve beni her ziyaret edişinizde bu yardımı yapın!

Nasıl yayınlayacaksınız?
Sitenin linkini aşagıda yazdığım bloglarımdan edinebilirsiniz ya da kolaylık olması için
cagdasdrama@gmail.com adresinden gereken HTML dosyasını gönderebilirim.

Not: Kampanyayı yayınlayan blogları kendi blogumda asiller listesi adı altında yayınlayacağım.

Cem Akkılıç

Kampanya detayları için;

http://cakkilic.blogspot.com/

http://cemakkilic.blogspot.com/2007/10/betty-reese.html