1/3/08

Rakıyı Çinlilere Sevdirmeye Çalışıyoruz


Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, rakıyı dünya markası yapmayı hedeflediklerini, Çin, Hindistan ve Rusya'nın bu amaç için çok önemli olduğunu belirterek, ''Rakıyı Çinlilere de sevdirmek için Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Şimdilik yeşil çay tadının etrafında dolaşıyoruz'' dedi.

İzmir'de şirketin 2007 değerlendirmesi ve 2008 hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Yorgancıoğlu, geçen yıl ihracatta 25 milyon dolar sınırına ulaştıklarını, gelecek yıl için ise 30 milyon dolarlık hedef koyduklarını kaydetti.

Gelecek yıl 4.5-5 milyon litre rakı ihraç etmeyi planladıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, toplam 40 ülkeye ihracat yaptıklarını ve bunlardan 10'una 2007 yılında ilk kez girdiklerini kaydetti.

Türk şirketlerinin bugüne kadar toptancılar aracılığıyla Avrupa pazarına girebildiklerini hatırlatan Yorgancıoğlu, 2007 yılında Almanya ile başlamak üzere kapıdan kapıya pazarlama yöntemine geçtiklerini, 2008'de Avusturya, İsviçre ve Fransa'da da bu yönteme geçeceklerini ifade etti.

Yorgancıoğlu, rakıyı dünya markası yapma amacı etrafında kendileri için üç pazarın çok büyük öneminin bulunduğunu belirterek Çin, Hindistan ve Rusya'ya girmek istediklerini ifade etti.

Bu pazarların kolay olmadığını, tüm üreticilerin girmek istediğini, çetin bir rekabet ortamının bulunduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, ''Çin'de 200 milyon, Hindistan'da 80 milyon kişi Batı Avrupa standartlarında yaşıyor. Bu pazar çok önemli. Rakıyı Çinlilere de sevdirmek için Ar-Ge laboratuvarımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çinliler yeşil çayı çok seviyor. Şimdilik yeşil çay tadının etrafında dolaşıyoruz'' dedi.

Çini iyi gözlemlemiş bir firma, alkol kullanmama rağmen sadece tebrik etmek için yazdım. Hadi hayırlısı diyoruz:)