1/23/08

Çinde Kış Manzaraları


Bu konuyu pek de yazmayı düşünmüyordum aşağıdaki fotoları görene kadar. Her akşamki gibi Çin haber ajanslarına göz gezdirirken gördüğüm fotolar beni yazmaya teşvik etti. Çin bu sene en ağır kış mevsimlerinden birini yaşıyormuş. Öyleki Çin'de tüm yerel yönetimler alarm da 24 saat hizmet vermekteler. Yıkılan elektrik direkleri tel kabloları v.s. hiç vakit kaybetmeden onarılma talimatı verilmiş. Hazırlıklar tam gaz devam ederken gördüğüm bu fotolar beni şaşkına çevirdi.
Yanda bulunan foto kış şartlarının ne kadar ağır geçtiğini göstersede aşağıda çalışan Çin polis teşkilatı bu soğuktan fazla etkilenmişe benzemiyor. Yorum sizin.


2 yorum:

Semazem said...

Çin'e özgü bir şey değil bu. Bizim polislerimizi bilmem ama askerlerimiz de benzer eğitimler yapıyorlar. Üstelik sadece erler değil, muvazzaf askerler de. SAT ve SAS komandolarımız yoğun kar yağışında mayoyla Marmara ve Karadeniz'de yüzme talimleri yapıyorlar.

Anonymous said...

aslında çok keyifli birşey, evde anneden dayak yeme korkusu yoksa, mükerrer tavsiye ederim. fakat iş ısınmaya gelince ellerde ve ayaklarda öyle sancılar oluyor ki, yaşayan bilir...