1/4/08

Çin Ekonomisinin Aşırı Büyümesi İçin Önlenmesi ve Para Politikalarının Hedefi


Çin Merkez Bankası konumundaki Çin Halk Bankası'nın 2008 Yıllık Çalışma Toplantısı, bugün (4 Ocak) Beijing'de sona erdi. Toplantıda, 2008 yılındaki para politikasının öncelikli hedefinin, ulusal ekonominin aşırı büyümesi ile beliren enflasyon tehlikesinin önlenmesi olduğu bildirildi..

2007 yılı sonunda düzenlenen Merkezi Ekonomi Çalışma Toplantısı'nda, on yıldır uygulanan "istikrarlı para politikası"nda, "sıkı para politikası" yönünde ayarlamaya gidilmesi kararlaştırılmıştı.

Merkez Bankasının çalışma toplantısında, bu politika ayarlamasının ulusal ekonominin istikrarlı ve göreceli olarak hızlı gelişmesi için alınan önemli bir karar olduğu ve Çin'in gelecekteki makro ekonomik ayarlama politikasına da yön vereceği kaydedildi.

Çin Merkez Bankası, sıkı para politikasının Çin ekonomisindeki yapısal ayarlama açısından da yararlı olacağını ve ekonomik büyümeyi önlemeyeceğini belirtti. Çalışma toplantısında, Bu önlemlerin, ülkedeki finans kuruluşlarının kredi yapısı iyileştireceğini kaydeden Banka yetkilileri, böylelikle KOBİ'ler, yaratıcı nitelikteki projeler, enerji tasarrufu ve çevre koruma ile istihdam genişletme gibi alanlara yönelik kredi desteğinin artıracağını ve ekonominin gelişme tarzındaki dönüşümün de hızlanacağını vurguladı.
Kaynak :cri.cn

0 yorum: