12/14/07

Tahıl rekoltesinin 500 milyar kiloya ulaşması bekleniyor


Çin Tarım Bakan Yardımcısı Wei Chao'an, bu yıl tahıl üretiminde iyi gelişme eğilimi korunarak tahıl rekoltesinin 500 milyar kiloya ulaşmasının beklendiğini ve böylece tahıl rekoltesinde ardı ardına dört yıl artış gerçekleştirileceğini söyledi. Bu, Çin'de tahıl üretiminin, istikrarlı gelişme aşamasına girdiğini gösteriyor.

Wei Chao'an, Çin'in ortasındaki Hefei kentinde düzenlenen tahıl üretimiyle ilgili sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, yıllardır bol mahsul alınmasının, ulusal ekonominin sağlıklı adımlarla gelişmesinde önemli rol oynamanın yanı sıra geçmişte yaşanan bazı sorunları da çözdüğünü ifade etti.

Wei, tarıma destek politikası ve sektörlerdeki yapısal düzenlemeler sayesinde tahıl rekoltesinde yükselme sağlandığını, köylülerin gelirinde de hızlı artışın korunduğunu söyledi. Wei, 2004-2006 yıllarının, tahıl rekoltesinin ardı ardına yükseldiği üç yıl olduğu gibi, köylülerin net gelirinde nispeten hızlı artış kaydedilen bir dönem olduğuna işaret etti.

Wei, tahıl rekoltesi ve kalitesinin aynı hızla yükselmesinin, yüksek rekolte ile kalite arasındaki çelişkileri yumuşattığını savundu.

Tahıl rekoltesi yükselirken, sebze, meyve gibi ürünlerinin miktarı ve çeşitleri de arttı ve arz-talep dengesi esasen sağlandı.
KAynak: cri.cn