12/26/07

Çin: Modern enerji sektörü ve ulaşım sistemini kuracağız


Çin Başbakan Yardımcısı Zeng Peiyan, ülkenin doğu bölgelerindeki modern enerji sektörü ve ulaşım ağı sisteminin inşasına hız verileceğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Zeng, yüksek teknolojilerin sektörleşme sürecini ilerletmesi ve böylece diğer bölgeler için gelişme örneği oluşturması gerektiğini belirtti.

Çin'in doğusundaki Jiangsu Eyaleti'nde ve Shanghai kentinde incelemelerde bulunurken konuşan Zeng Peiyan, nükleer santrallerden ve rüzgâr türbinlerinden elde edilen elektrik gibi yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin bir şekilde geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı, bunun, Çin'deki enerji altyapısında öngörülen gelişmenin de önemli bir yönü olduğunu vurguladı. Zeng, nükleer santrallerden ve rüzgâr türbinlerinden elde edilen elektrikle ilgili teknolojilerin ve donanımların, ülkenin özgücüne dayanılarak geliştirilmesi ve piyasadaki rekabet gücünün yükseltilmesi gerektiğini de belirtti.

Zeng Peiyan, doğu bölgelerine ilişkin ulaşım planlarını iyileştirerek modern ulaşım ağı sisteminin sağlamlaştırılması, bu sistemin inşasında enerji tasarrufu sağlanması ve çevre korumaya özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: cri.cn