9/22/07

Çin 20 yılda 3 bin 400 uçak alacak


İSTANBUL - Boeing’in, ticari havacılık endüstrisindeki son gelişmelere göre güncellediği Pazara Bakış raporuna göre Çin önümüzdeki 20 yıl içinde 340 milyar dolar değerinde 3 bin 400 yeni uçak alacak. Çin, bu dönemde ticari havacılıkta en hızlı büyümeyi gerçekleştirerek, dünyada Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra ikinci büyük pazar haline gelecek.
Pekin’de yapılacak 2008 Olimpiyatları’yla birlikte, 2026’ya kadar Çin’de iç hatlarda seyahat edecek yolcu sayısı 5 kat artarak, Kuzey Amerika’da seyahat eden yolcu sayısına erişecek. Kargo taşımacılığı ve hava ulaşımındaki oranın artmasıyla birlikte, 2026 yılında Çin’deki uçak sayısı dörde katlanarak 4 bin 460’a ulaşacak.
Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, raporla ilgili olarak, “1990’dan bu yana Çin’de iç hatlarda seyahat eden yolcu sayısı 16 kat artarken, uçak tiplerinde bir değişme olmadı. İç hat pazarı yıllık ortalama yüzde 9’luk bir büyüme sergiliyor. Bu büyüme devam ettikçe, kendi sınıfında güvenilirliği, verimliliği ve düşük işletme maliyetiyle en çok tercih edilen model olan Boeing 737 gibi tek koridorlu uçaklara olan ihtiyacın da artacağına inanıyoruz.” dedi.
Kaynak: NTV

0 yorum: