11/15/07

BONE CHİNA

Eyvah buda mı? Çin malı.. "Çin malı ise kalitesizdir" bu klişeleşmiz lafı değiştiren bir ürün bone china. Çin malları üzerindeki olumsuz etkiyi yok edicek çok nadir üründen biri.. Porselenin pabucunu dama arttıran bir ürün bone china.Bone chinayı porselenden ayıran en önemli özelliği bana göre çok ince ve zarif olması. Bone china yemek takımları çok hoşuma gitti, kahve fincenlerı dudaklarımı yormıyacak cinsten.. O kadar hoşuma gittiki bloguma yazıyorum:)

Peki Bone China nedir?

Bone china ince porselen ve kemik tozundan yapılıyor dolayısıyla normal porselenden daha parlak oluyor. Ayrıcana saydam elini tuttuğunda diğer taraftan bakınca elini görebiliyorsun, aynı saydamlık porselende yok. Ekşi sözlükte bu şekilde tanımlanmış bone china.

Birde çok pahalı, çinde satış fiyatlarına göre Türkiye'de 8-9 kata kadar çıkıyor. Birde Çin'den getirip kolilerini değiştirip Fransız, ingiliz malı gibi satılıyor :) Bu arada en pahalı bone china da Kore bone chinası ama bunu getiren yok diye düşünüyorum, o kalitede bone china piyasada yok.

1 yorum:

Unknown said...

Artık kore bone chinası da türkiye de.Proua markasıyla %50 kemik tozlu birinci sınıf yemek takımları 90 parça olarak bu ay mağzalarda olcak.