3/17/08

Chongqing- Sichuan Usulü Yılan Balığı



Malzemeler

500 g yılan balığı
6 çay kaşığı mayalanmış soya fasülyesi
100 g kıyılmış kereviz ya da sarımsak sapı
100 ml sıvı yağ
5 çay kaşığı pirinç rakısı
5 çay kaşığı soya sosu
yarım çay kaşığı şeker
yarım çay kaşığı zencefil
1 tane kıyılmış taze soğan
1 çay kaşığı sirke
bir tutam acı biber

Yapılışı

(1) balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük dilimlere ayırın.

(2) yağı iyice kızdırın ve balığı kızarana kadar kavurun. daha sonra bütün malzemeleri ekleyip birmüddet daha pişirin, yaklaşık 30 dakika. sonra üstüne az miktar su ekleyin ve sirkeyi ekleyin. üstüne biberi de ekerek servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Çin Kültür Merkezi

0 yorum: